warsztaty praktyczne
Po nowemu też może być PYSZNIE
czyli żywienie dzieci i młodzieży zgodne z nową piramidą żywienia obowiązującą od 2019 r.

  • Zupa dyniowa czy słońce na talerzu?
  • Warzywna pasta kanapkowa czy pocztówka z podróży do Grecji?
  • Koktajl bananowo–szpinakowy czy napój mocy?
  • Ryż z warzywami czy kolory jesieni?

Nieważne jak nazwalibyście te potrawy – i tak mają super moc!

W ostatnich dniach Instytut Żywienia i Żywności opublikował nową Piramidę Zdrowego Żywienia i Stylu Życia Dzieci i Młodzieży w wieku 4 – 18 lat. W ten sposób IŻŻ przedstawia nowe zasady prawidłowego żywienia, których stosowanie jest obowiązkiem placówek zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży.

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, przedszkola i szkoły muszą stosować się do norm zalecanych właśnie przez IŻŻ. Oznacza to kolejną zmianę w zasadach tworzenia jadłospisów i sposobie przygotowania posiłków dla dzieci.

Kluczowym pytaniem, jakie ponownie nasuwa się Osobom odpowiedzialnym za szkolne i przedszkolne kuchnie jest:


Czy da się połączyć zdrowe ze smacznym
i nadal gotować tak, żeby dzieci chciały jeść?


Wszystkich, którzy chcą gotować pysznie i w zgodzie z nowymi normami, zapraszamy na jedyne warsztaty w Polsce:

Po nowemu też może być PYSZNIE

czyli żywienie dzieci i młodzieży zgodne z nową piramidą żywienia obowiązującą od 2019 r.

Warszawa, 11 kwietnia 2019 r.

DLA KOGO

Na warsztat zapraszamy intendentów, kierowników kuchni, kucharzy, dyrektorów przedszkoli, szkół i innych placówek edukacyjnych, a także nauczycieli i rodziców zainteresowanych wprowadzeniem zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci.

PODCZAS WARSZTATÓW:

  • dowiesz się co jest zaleceniem, a co obowiązkiem według nowej Piramidy Żywienia oraz aktualnych norm żywieniowych obowiązujących w 2019 r.,
  • podpowiemy, w jaki sposób przygotowywać posiłki „po nowemu”, żeby nadal smakowały dzieciom,
  • nauczysz się tworzyć smaczne i prawidłowo zbilansowane jadłospisy zgodne z aktualnymi zasadami IŻŻ,
  • dowiesz się, jak radzić sobie z niejadkami i zachęcić dzieci do zdrowego odżywiania,
  • otrzymasz pakiet praktycznych porad dotyczących alergii i diet eliminacyjnych.

 Żeby ułatwić Państwu zadanie, proponujemy publikację dostosowaną do wszystkich nowych regulacji i norm 2019: 

 GOTOWE 

JADŁOSPISY I PRZEPISY*

DLA PLACÓWEK ZBIOROWEGO ŻYWIENIA

DZIECI I MŁODZIEŻY

* Zgodne z nowymi normami żywienia obowiązującymi w 2019 r.

Obserwuj nas na Facebooku   

/Pysznie

O NAS

Grupa Wydawnicza Semantika

Wydawca czasopism oraz publikacji elektronicznych dla nauczycieli, dyrektorów szkół oraz przedszkoli. Organizator szkoleń i praktycznych kursów wspierających grono pedagogiczne w nowoczesnym zarządzaniu placówką oświatową.

KONTAKT

61 847 11 34     696 591 020

biuro@semantika.pl

www.semantika.pl

ul. Żuławska 10, 60-412 Poznań
KRS: 0000470869, Sąd Rejonowy w Poznaniu,
VIII Wydział Gospodarczy KRS
NIP: 7773232650, REGON: 302483298

Potrzebujesz informacji? Pozwól nam skontaktować się z Tobą.